Friday, 30 May 2014

Chocolate Fondants!

Chocolate fondants! (Did it before yesterday) because the best way to spend a study break is by baking ♡_♡! Very easy very quick and VERY delicious!!!

Ingredients :
  • 3/4 cup hersheys semi sweet chocolate chips
  • 1/2 a cup sugar
  • 50 grams salted butter
  • 1/2 a cup flour
  • 4 eggs
  • Tea spoon vanilla extract.

Steps:
  1. Melt the butter and chocolate in microwave and mix them together then pour the mix in another bowl with a mix of the rest of the ingredients!
  2. Mix all the ingredients well using an electric mixer.
  3. pour the mix into a "greased" muffins tray (looks like a cupcakes tray but abit bigger) and get into the oven for about 8 minutes!
By greased I mean so the fondant won't stick to the tray.
*it depends on the oven, my oven takes more time because it is slow, I knew it was ready when the sides of each one looked puffier and harder than its center, if that makes sense*

You can enjoy it with ice cream or strawberries, it ends up "cake-y" from the outside and melted chocolatey from the inside ♡



أول أمس جربت اسوي تشوكليت فوندانت! ♡ طلع لذيذ واجد و ياخذ تقريبا 15 دقيقة لعمله!
المقادير :
  • 3/4 كوب هيرشي تشوكليت تشب semi sweet (رقائق التشوكليت هههه)
  • 50 جرام زبدة
  • نص كوب طحين
  • نص كوب سكر
  • ملعقة صغيرة فانيلا
  • أربع بيضات

الطريقة :
  1.  نذوب التشوكليت مع الزبدة بالمايكرويف و نخلطهم مع بعض و بعدين نصب الخليط إلى خليط من المقادير الثانية
  1. نخلط جيدا بالخلاط الكهربائي.
  2. نصب الخليط في صينية لعمل المافنس
    الصينية تشبه صينية كب كيك بس شوي الدوائر أكبر. و تكون شوية مدهنة عشان ما يلزق فيها الكيك
  3. نبقيه في الفرن لمدة تقريبا 8 دقائق.
* يعتمد على نوعية الفرن انا بقيته اطول لأنه الفرن بطيء، بس بتعرفي متى يجهز لما تكون اطراف كل واحد متضخمة أكثر عن الوسط و تكون "أصلب" هههه*

نهايتها ممكن ترشيه بسكر بودر للتجميل و تاكليه مع آيس كريم أو فراولة ♡من الخارج يكون كيك و من الداخل سائل تشوكليت ♡





No comments:

Post a Comment