Hello! How is ramadhan going with you ?:D
I am loving this ramadhan! Chill ,exercise, sleep, pray, cook & world cup! *GO ARGENTINA WOHO XD* hehe! So, the only dish I tried from the restaurant "love at first bite" is a dish called "marry me" *thinks, yes I will marry you dear food* and it is YUMMMY! So I decided to recreate it at home! Here we go :
I will divide it into two parts, the rice & the chicken.
The chicken cream :
Ingredients :
Steps :
For the rice :
Ingredients:
Steps :
and that is it! you can enjoy them together, delicious!!! ;)♡
هالطبق جربته في مطعم و كثير عجبني فقررت اجرب اسوي مثله في البيت! طلع لذيذ *-*! و هذي الوصفة :
للدجاج :
المقادير :
للرز :
المقادير :
الخطوات :
و كذا يجهز الرز و كريمة الدجاج لينأكلوا مع بعض♡
I am loving this ramadhan! Chill ,exercise, sleep, pray, cook & world cup! *GO ARGENTINA WOHO XD* hehe! So, the only dish I tried from the restaurant "love at first bite" is a dish called "marry me" *thinks, yes I will marry you dear food* and it is YUMMMY! So I decided to recreate it at home! Here we go :
I will divide it into two parts, the rice & the chicken.
The chicken cream :
Ingredients :
- Chicken breasts
- Sliced onion, crushed garlic , sliced mushrooms & coriander.
- Salt , pepper & vinegar for chicken seasoning
- Garlic & herbs, some thyme and black pepper for the cream sauce
Steps :
- Slice the chicken breasts into cubes, season with salt pepper & a tea spoon of vinegar and leave aside.
- In a pot tart frying the onion till it is red-ish , add garlic, stir and after a minute add the chicken and mix. Close on the pot and leave for about 7 minutes.
- Open the pot (you will notice some water have been created) and add the cooking cream as shown in the picture. later on add the mushrooms and coriander and stir.
- Leave till boils or till you're sure chicken is ready.
For the rice :
Ingredients:
- 2 cups of rinsed rice.
- Sliced onions, cut garlic, coriander & mushrooms cut into very small pieces
- Red sauce (used prego red sauce)
Steps :
- Fry the onion, add garlic and then add the red sauce.
- Stir and keep for about 5 minutes under high fire then add water just enough to cover the rice you'll put. Add salt and whatever seasoning you like.
- Wait until water starts boiling then add the rice into it.
- Flip over the rice every 10 minutes until ready!
and that is it! you can enjoy them together, delicious!!! ;)♡
هالطبق جربته في مطعم و كثير عجبني فقررت اجرب اسوي مثله في البيت! طلع لذيذ *-*! و هذي الوصفة :
للدجاج :
المقادير :
- بصل مقطع و ثوم مفروم و مشروم مقطع لشرائح و كزبرة
- صدور دجاج
- كريمة الطبخ
- فلفل اسود و ملح و شوية خل لتتبيلة الدجاج
- فلفل اسود و تتبيلة الثوم بالأعشاب و زعتر للكريمة
الخطوات:
- نقطع صدور دجاج لمكعبات و نتبلها بملح و فلفل أسود و شوية خل.
- في قدر نحمص بصل ليحمر و نضيف ثوم مفروم و بعدها نضيف الدجاج، نغطي على القدر لمدة 7 دقايق
- بعدها نفتح على القدر (بتتكون كمية بسيطة من الماي داخله) نضيف كريمة الطبخ و نضيف تتبيلة الثوم بالأعشاب و زعتر و فلفل أسود و شوية جبنة و شوية زبدة.
- بعدها نضيف مشروم مقطع شرائح و كزبرة، و نترك الخلطة لين تغلي أو بالأحرى لين يجهز الدجاج.
للرز :
المقادير :
- رز منقع بالماي
- بصل مقطع و ثوم مفروم و كزبرة و مشروم مقطع قطع صغيرة جدا
- كوب و نص صلصة حمرا ( استخدمت نوعية prego red salsa)
- شوية ملح
الخطوات :
- نحمص بصل مقطع قطع صغيرة في قدر و لما يحمر نضيف ثوم.
- بعدها نضيف الصلصة الحمرا و نضيف مشروم مقطع لقطع صغيرة جدا و كزبرة.
- نخلط شوي لخمس دقايق و بعدها نضيف ماي (كمية الماي لازم تكون كافية لتغطي كمية الرز اللي بنضيفها) و نضيف ملح.
- لما يغلي الماي نضيف الرز، نقلبه كل عشر دقايق الى ان يجهز.
و كذا يجهز الرز و كريمة الدجاج لينأكلوا مع بعض♡
No comments:
Post a Comment