Sunday 29 June 2014

Stuffed Chicken Breasts

Hello!♡ Ramadhan Kareem ♡! Long time haven't posted here eh! instagram is where I post the easy or quick recipes (my instagram: @RayyaLovesFood ) So here is a Delicious recipe! Stuffed chicken breast!

Ingredients :

  • Chicken breasts (the bigger the pieces are the better, easier to roll & slice)
  • Mushrooms & tomatoes cut into small pieces
  • Mozarella cheese
  • Chicken seasoning : salt, black pepper & lemon seasoning, tea spoon vinegar.


steps:

  1. Cut the chicken breast into two vertical halfs then cover with some food wrap plastic and beat on it so that it gets flatter and skinnier! as shown in picture.
  2.  Season chicken breasts and keep for 15 minutes.
  3. On one side of the chicken breast put some mushroom, tomatoes & mozarella cheese then roll and stick tooth picks to keep it rolled.
  4. Do the same to all then place on an oven tray, close on the oven tray with aluminium and keep in high heated oven for about 40-50 minutes.
  5. Remove the aluminium and put it back into the oven for about 5-10 minutes.

*Make sure not to overcook the chicken so it wouldn't get dry, maybe my oven is too slow or too quick so check on your chicken lol!  Stuffed chicken breasts are now ready to be eaten with some delicious cream sauce

Sauce recipe :

  • Cooking cream
  • Thyme
  • black pepper
  • Very small pieces of mushroom
  • Garlic n herbs seasoning
  • table spoon of butter

Mix the above ingredients under fire till boils abit and it is done! Make sure you taste it first though! ;)































السلام عليكم و رمضان كريم ! 
وصفة حلوة  و لذيذة فكرت فيها و طبقتها اليوم *.* صدور دجاج محشية

المقادير :


  • صدور دجاج
  • مشروم و طماط مقطعين لقطع صغيرة
  • جبنة موزاريلا
  • تتبيلة الدجاج : ملح و فلفل اسود و تتبيلة الفلفل بالليمون و شوية خل.
الخطوات :
  1. نقطع الصدور لقسمين طولياَ و نغطيهم ببلاستيك شفاف و ندق عليهم و بهالطريقة تنفرد القطعة و تضعف
  2. نتبل الدجاج و نبقيه لمدة 15 دقيقة
  3. في جهة من قطعة الصدر نضع الطماط و المشروم و الموزاريلا و نلف الصدر عليهم مثل ما موضح بالصورة و نشك عود أسنان ليثبتوا.
  4. نضع الصدور المحشية في صينية فرن و نغطي عليها بألمنيوم و ندخلها للفرن لمدة 40-50 دقيقة و بعدها نشيل الالمنيوم و نرجع الدجاج للفرن ل5-10 دقايق

بعدها يكون الدجاج جاهز و يتناول مع صوص الكريمة

المقادير :
  1. كريمة طبخ
  2. ملعقة كبيرة زبدة
  3. فلفل أسود و تتبيلة الثوم بالأعشاب
  4. زعتر
  5. مشروم مقطع لقطع صغيرة جدا

نخلط المقادير كلها تحت النار إلى ان تبدأ بالغليان و بعدها نصبها على الدجاج.
*تأكدوا ان لا تطبخوا الدجاج اكثر من اللزوم عشان ما يصير كثير جاف

عافية ;)


No comments:

Post a Comment